SDS: RTRS je servis SNSD-a koji plaćaju građani

Politika

SDS navodi da je RTRS servis Saveza nezavisnih socijaldemokrata koji plaćaju građani i prevazišao sam sebe, optužujuči Javni RTV servis RS za cenzuru i brutalno kršenje zakona o RTRS i javnom RTV sistemu.

– Gazeći profesiju i zakonske obaveze javnog servisa, SNSD-ov generalni direktor RTRS Drško Milinović, v.d. urednika Informativnog programa Marijana Đurđević i urednik Dnevnika Momčilo Ostojić zabranili su emitovanje odgovora Srpske demokratske stranke na konstrukcije i laži koje je na račun SDS-a iznio poslanik SNSD-a Nikola Špirić, navodi se u saopštenju SDS.

Srpska demokratska stranka je pozvala Milinovića, Đurđevićevu i Ostojića da kažu čega se to boje, pa su zabranili da se pusti i druga strana, odgovor SDS-a koji je juče na konferenciji za novinare, na kojoj su bili i novinari RTRS-a, iznijela predsjedavajuća poslaničkog Kluba SDS-a u Predstavničkom domu Aleksandra Pandurević.

– SNSD-ovi megafoni, urednici RTRS, treba da znaju da živimo u XXI vijeku i da to što oni uvode informbirovsku cenzuru, s ciljem blaćenja SDS-a i demonstracije sluganstva SNSD-u, ne znači da se informacije ne mogu plasirati i da neće doći do svih građana, kaže se u saopštenju.

SDS ističe da “gebelsovski način rada urednika RTRS, samo dodatno urušava povjerenje javnosti prema ovoj kući, na čemu smo mi gospodinu Milinoviću i SNSD-ovim urednicima informativnog programa izuzetno zahvalni”.

“Na kraju, megafoni SNSD-a koji trenutno uređuju RTRS, trebalo bi nešto da nauče iz iskustva u regionu. Nijedan javni servis u regionu nije uspio da ostane TV Bastilja vlasti, jer se narod tome usprotivio i svuda su stavljeni u funkciju interesa javnosti i razvoja demokratije”, stoji u saopštenju Srpske demokratske stranke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *