Banjaluka: Vatrogasci prekrili dio krova Studenstkog centra

Društvo

Banjalučki vatrogasci uspjeli su jutros da prekriju dio krova Studentskog centra „Nikola Tesla“, u nastojanju da se otklone posljedice olujnog nevremena koje je zahvatilo Banju Luku u noći 11/12. decembar.

Šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne jedinice Mladen Ćućun, ističe da je, uz pomoć specijalnih vatrogasnih vozila, uklonjeno na desetine kvadrata lima koji su predstvaljli opasnost, dok je dio odnesenog limenog krova vraćen na krovnu konstrukciju.

-Vraćanjem ovog lima uspjeli smo privremeno da prekrijemo dio objekta. I dalje ćemo biti na usluzi Studentskom centru ukoliko im bude trebala naša pomoć, ali i svim građanima i svima kojima je potrebna pomoć na otklanjanju posljedica olujnog vjetra – kaže Ćućun.

On naglašava da je posljednjih nekoliko dana bilo više od 85 većih intervencija vatrogasne jedinice, čime su spriječene veće posljedice po život građana i njihovu imovinu.

– Naši vatrgasci daju sve od sebe da pomognu koliko mogu, ali zbog velikog broja poziva nekada nisu u mogućnosti da odmah odgovore na sve zahtjeve. Bez obzira na to, sigurno da ćemo izaći svaki poziv – zaključio je Mladen Ćućun.

Osim poziva građana, vatrogasci pomažu i komunalnim službama, prvenstveno u rasčišćavanju saobraćajnica i trotoara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *