Banjaluka: Slijede kolektivne tužbe protiv Eko-toplane

Društvo

Računi za usluge koje se ne isporučuju, kao i za one koje se isporučuju bez ugovornog odnosa, uz loš kvalitet grijanja u Banjaluci, u naredom periodu garantuju advokatima pune ruke posla.

Desetine prigovora Banjalučana ogorčenih zbog računa za grijanje stižu ovih dana u Advokatsku kancelariju Lakić. Na računima koje im je isporučila nova Eko toplana nalaze se tzv. distributivni troškovi koje trebaju plaćati ne samo oni koji se griju već i građani isključeni sa toplovodnog sistema Banjalučani to masovno odbijaju – potvrđuje advokatica Vanja V. Lakić i kaže da je sve više nezadovoljnih.

“Osim toga što treba da plaćaju energiju koja im se ne isporučuje, građani nam se obraćaju i zbog činjenice da su dobili račune od nove toplane s kojom nisu sklopili nikakav ugovor”, kaže Lakićeva.

Jedan od nezadovoljnih Banjalučana je i Nikola Kobac iz ulice Ranka Šipke. I on se pita šta je s ugovorom, pojašnjavajući da ga to brine tim više što je imao loše iskustvo sa starom toplanom.

“Nisam bio u stanu sedam godina niti su me ikad priključili na grijanje. Na kraju sam morao sve da platim”, priča Kobac i dodaje: “Ne znam tačno ni ko me grije ni po kojem osnovu mi naplaćuju grijanje”, zaključuje ovaj Banjalučanin.

Iz Advokatske kancelarije Lakić kažu da građane posebno zanima odakle Eko toplani njihovi lični podaci koji su zakonom zaštićeni.

“Neki čak traže da se podnesu prijave Agenciji za zaštitu ličnih podataka. Pretpostavljaju da je te podatke dostavila stara toplana, što je takođe u suprotnosti sa zakonom”, kaže Vanja V. Lakić. Dodaje da je veliki broj Banjalučana najavio da, ukoliko ne dobiju odgovore od Eko toplane, slijede tužbe.

Računi za usluge koje se ne isporučuju, kao i za one koje se isporučuju bez ugovornog odnosa, uz loš kvalitet grijanja, u naredom periodu garantuju advokatima pune ruke posla.

Impulsportal.net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *