Za novu dobojsku bolnicu 87,8 miliona KM

Društvo

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske izabralo je za glavnog izvođača radova na projektovanju, izgradnji i opremanju nove bolnice u Doboju, po principu “ključ u ruke” firme „Lindner“ d.o.o. Crna Gora i „Lindner Aktiengesellschaft“ Njemačka.

Oni su bili najpovoljniji ponuđač na tenderu sa cijenom od 87.820.834 KM bez PDV-a, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Ponude na međunarodni tender koji je objavljen u junu ove godine, dostavila su tri ponuđača: China Sinopharm International Corporation, Huixin Dong Jie No. 4 Chao Yang district Shan Xi Construction Investment Group Co.Ltd, Xinjian Road 9; „Lindner“ D.O.O. ,Kalimanj BB, 85320 Tivat, Crna Gora i „Lindner Aktiengesellschaft“, Decken-, Boden- Trennwandsysteme, Banhofstrasse 29, 94424 Arnstrof, Njemačka; i Sinohydro Corporation Limited;Building 23, No. 17 Xicui Road, Haldian District , Beijing.100036 P.R. China.

-Ministarstvo se opredijelilo za izgradnju novih bolničkih kapaciteta u skladu sa planom razvoja bolničkih zdravstvenih ustanova i nabavke medicinske opreme za njih. Novi objekti bolnice su proračunati kao energetski efikasni. Sva odjeljenja i službe bolnice su projektovana i proračunata po prostorno funkcionalnom programu, u skladu sa evropskim normama, pri čemu su zadovoljeni svi zahtjevi moderne bolnice – čisto – nečisto, propuštanje, kontrole, komunikacije, funkcionalne veze, socijalni aspekti, kontrola kvaliteta, hitnost i urgentnost, efikasnost, mjerenje usluga, nezavisni servisi itd – navode iz Ministarstva.

Kako ističu, nova bolnica “Sveti apostol Luka” u Doboju je projektovana da dugoročno opslužuje oko 330.000 stanovnika dobojske regije u RS, zeničko – dobojskog kantona FBiH i tuzlanskog kantona FBiH, a imaće 365 kreveta.

-Nova bolnica raspolagaće sa medicinskim specijalističkim službama, kao i svaka moderna evropska bolnica, kao što su glavni operacioni blok sa četiri operacione sale, porodilište sa operacionom salom, urgentni blok sa operacionom salom, dijagnostički centar sa više od 22 raznih radioloških i drugih dijagnostičkih procedura, odnosno labaratorija, dnevnu ambulantnu i polikliničku uslugu sa oko 20 specijalističkih konsultacija, terapijsku onkološku dnevnu bolnicu, te modernu apoteku – ističu iz Ministarstva.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *