Otvoren restoran Dodikovih u RK “Boska” koja je prodata tajkunima za 3 miliona EUR

Društvo

U RK „Boska“, koju je Dodik prodao Miškoviću i Đuriću za smiješnih tri miliona evra, otvoren je restoran koji, po svemu sudeći, pripada njegovoj porodici.

Na drugom spratu Robne kuće „Boska“, u strogom centru Banjaluke, nedavno je otvoren restoran „Agape“ za koji se vjeruje da pripada porodici predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Da te spekulacije imaju osnova potvrđuju i fotografije na kojima se vide članovi porodice Dodik sa svojim prijateljima i gostima.

Danas je u ovom restoranu održana i pres konferencija na kojoj je najavljeno gostovanje „Bijelog dugmeta“ na dočeku Srpske Nove godine na Trgu Krajine u Banjaluci.

Pojedini izvori tvrde da su sva današnja dešavanja upriličena u okviru svečanog otvaranja restorana, kojem je prisustvovao i Dodik, koji je popodne ručao sa frontmenom „Bijelog dugmeta“, Goranom Bregovićem.

Zanimljivo je da je pokrovitelj ovog koncerta predsjednik RS Milorad Dodik, a sponzori će biti Nova banka i kompanija m:tel.


U restoranu je danas viđen i Igor Dodik, sin predsjednika RS, u neobaveznom razgovoru s prijateljima

Među zvanicama je bilo više javnih ličnosti, među kojima i bivši ambasador BiH u Srbiji i nekadašnji ministar zdravlja, a sada dekan Medicinskog fakulteta u Banjaluci, Ranko Škrbić, koji je i Dodikov kum.

Restoran „Agape“, koji je navodno registrovan na ime Dodikove kćerke i snahe, reklamira pod sloganom „Zalogaj ljubavi“. U ovom restoranu služiće se luksuzna jela, a na meniju će se naći i suši, kao i specijalni deserti.

Kriminalna privatizacija „Boske“

Dok se na društvenim mrežama vodi rasprava o tome zašto je u Banjaluci nedavno produženo radno vrijeme ugostiteljskim objektima, valja se prisjetiti i kako je RK „Boskla“ bukvalno oteta od malih akcionara, predata u ruke Vlade RS, a potom prodata konzorcijumu beogradskih tajkuna Miroslava Miškovića i Dragana Đurića – „Delta-Zekstra“.

Tužilaštvo BiH otvorilo je istragu oko privatizacije Robne kuće „Boska“, koja je 2008. godine prodata vlasnicima “Zekstre” i “Delte” Draganu Đuriću i Miroslavu Miškoviću za tri miliona evra. Dodik, koji je tada bio premijer, omogućio im je da na nezakonit način dođu do imovine u centru Banjaluke koja se mjeri desetinama miliona KM. Procjenjuje se da je spornom privatizacijom “Boske” i radnjama nakon toga budžet RS oštećen za oko 30 miliona KM.

Prodaja akcija RK “Boska” je nezakonita, što potvrđuje i dopis tadašnjeg notara Irene Mojević, koja je Vladu obavijestila da ne želi ovjeriti sporni Ugovor, jer konzorcijum nije pravno lice i ne može biti ugovorna strana, pa bi se i tako sklopljen ugovor o prodaji akcija smatrao ništavnim po odredbama Zakona o obligacionim odnosima.

Još od svečanog otvaranja RK Boska prije šest godina, spekulisalo se o otvaranju restorana koji će biti u vlasništvu porodice Dodik, što se na kraju i obistinilo.

A ugovora o prodaji RK „Boska“ nema, kao ni mjenica na 300.000 evra koje je potpisao  Dragan Đurić, Dodikov prijatelj.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *