Srcem za Sofiju: Mladi Banjaluke u akciji prikupljanja novca

Društvo

Predstavnici mladih sedam stranaka koje participiraju u Skupštini Grada Banjaluka dogovorili su na sastanku u Banjaluci zajedničke aktivnosti na prikupljanju finansijske pomoći za teško bolesnu djevojčicu Sofiju Mićević.

Mladi će uputiti poziv predsjednicima političkih partija, šefovima poslaničkih grupa i klubova u Narodnoj skupštini RS i predstavnicima iz RS na nivou BiH, da se uključe i podrže njihovu akciju.

Ostavili su rok od pet dana svojim starijim partijskim kolegama da se odozovu akciji, nakon čega će se obratiti medijima i javno prozvati sve one koji se ne uključe u ovu humanitarnu akciju.

Takođe, 30. marta će raspoloživim materijalnim i ljudskim resursima podržati humanitarnu žurku koja je već dogovorena u klubu “Kabinet” gdje će nastupiti domaći bendovi. Mladi političari će već sutra dogovoriti i 02. aprila organizovati fudbalski turnir, vjerovatno u Obilićevu.

Mladi iz sedam banjalučkih partija (SDS, SNSD, DNS, PDP, US, NDP i SP) uputiće zahtjev svojim partijskim šefovima da se po hitnom postupku riješe pitanja liječenja djece oboljele od teških bolesti, kako se više preko žurki, SMS poruka i poziva ne bi mora prikupljati novac za njihovo liječenje.

-Sofija je trenutno jako loše, bolest svaki dan sve više napreduje, a vremena je sve manje i manje, tako da nam je neophodno da odemo u Ameriku što prije, na prvi tretman, rekao je za medije Vanja Mićević, otac trogodišnje djevojčice koja je oboljela od akutne limfoblastne leukemije.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *