Banjaluka: Uklanjanje nelegalnih instalacija kablovskih operatera

Društvo

Banjalučki inspektori jutros su, po nalogu gradonačelnika Igora Radojičića, počeli sa uklanjanjem nelegalno postavljenih instalacija dva gradska kablovska operatera.

Akcija, koja je počela jutros skidanjem instalacija na Banjalučkom polju, u blizini poslovne zgrade „Euroherca“, odnosi se na kablovsku kanalizaciju preduzeća „Soft net“ i „Trion tel“.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman, kazao je da je, po nalogu gradonačelnika Radojičića, naloženo hitno uklanjanje svih bespravno postavljenih instalacija kablovske kanalizacije.

On je pojasnio da su inspektori danas počeli da uklanjanju nelegalno postavljene instalacije operatera „Soft net“ i „Trion tel“. Kako je precizirao, „Soft net“-u je još prošle godine naloženo da ukloni nelagalno postavljene instalacije, ali su se oni oglušili o taj zahtjev, dok je „Trion tel“, s druge strane, svoju opremu postavio u poslednjih mjesec dana.

Kecman je naglasio da je gradska inspekcija ovim preduzećima u srijedu naložila da u roku od 72 časa uklone nelegalno postavljene instalacije, ali da oni nisu ispoštovali nalog gradskih službi.

– Današnja aktivnost je samo početak koordinisanih aktivnosti svih resornih gradskih službi, čiji je krajnji cilj sprečavanje bespravne gradnje u Banjaluci, bilo da je riječ o nelegalnoj kablovskoj kanalizaciji ili divljoj gradnji. Svi privredeni subjekti, o kome god da se radi, moraju da shvate da je takvo ponašanje nedopustivo i da će biti strogo sankcionisano. Dakle, ovakve akcije neće biti izuzetak, nego pravilo – rekao je Kecman i dodao da će se ove aktivnosti nastaviti i u narednom periodu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *