Banjaluka: Otkud ljuljaške na autobuskom stajalištu? (VIDEO)

Društvo

Nakon dopisa portala Istinito upućenog Gradskoj upravi Banjaluke, komunalna policija naložila je da se uklone ljuljaške sa autobuskog stajališta ispred Pošte u centru grada.

Autobusko stajalište u centru Banjaluke, ispred Pošte, bilo je “ukrašeno” obilježjima kompanije DM drogerie markt. Osim reklame za njihovu ljetnju kolekciju, na krov stajališta postavljena je trska, kako bi se dočarao ljetnji ugođaj, ali i dvije ljuljaške.

Ideja je sama po sebi vrijedna pažnje, koju je zasigurno i privukla, ali je postavljena na mjesto koje nije predvišeno za takvo nešto.

U odgovoru na dopis koji smo uputili Gradskoj upravi Banjaluke, navedeno je da je, prema objašnjenju marketinške agencije iz Sarajeva, koja je provodila kampanju za DM, riječ o “dekoru, a ne ljuljaškama za igru”i da se slična kampanja se provodi i u drugim, većim gradovima u BiH.

-Međutim, pošto je uočeno da putnici taj dekor koriste kao ljuljašku i da bi zbog toga moglo doći do ugrožavanja bezbjednosti zbog neposredne blizine saobraćajnice, naloženo je uklanjanje istih sa navedene autobuske stanice, navedeno je u odgovoru iz Gradske uprave.

Ljuljaške i prateći “dekor” od trske su juče uklonjeni ubrzo nakon našeg dopisa Gradskoj upravi, a kompanija DM, koja u Banjaluci ima šest svojih prodavnica, ovom prilikom se nije oglašavala.

Dekor, ili ne, ova marketinška aktivnost očito nije imala blagoslov nadležnih gradskih službi čiji je posao da brinu o bezbjednosti saobraćaja u gradu.

Komunalna policija je uklonila ljuljaške u kratkom roku

Ljuljaškama je mjesto u zabavnom parku, a ne na glavnoj saobraćajnici u gradu sa visokom frekvencijom saobraćaja. Objašnjenje neimenovane agencije i očekivanje da neko postavljene ljuljaške neće koristiti za ljuljanje, više je nego smiješno.

Ljuljaške su stariji koristili za sjedenje, mlađi za igru, a kreatorima ove kampanje uspjelo je da privuku pažnju javnosti.

{youtube}a5ys7OCRANQ{/youtube}

Za šta su ljuljaške korišćene tokom noći, kada se omladina vraća iz provoda u sitne sate, jasno je iz priloženog videa.Za njih ljuljaške nisu bile dekor, vez izazov.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *