Ko ostavi psa na niskim temperaturama biće kažnjen

Društvo

Svako ko ostavi psa ili neku drugu životinju, na zimi, hladnoći i niskim temperaturama biće kažnjen. Ovo je novi Zakon donet u Pensilvaniji, a mnogi su mišljenja da je preko potreban u svim državama sveta.

Naime, azili širom Pensilvanije su juče upozorili sve vlasnike kućnih ljubimaca o novom Zakonu, imajući u vidu da su temperature sve niže.

Iz Prihvatilišta za životinje „Cumberland Valley“ kažu da se vlasnici sada mogu susresti sa velikim problemima i kaznama, ukoliko svog ljubimca ostave napolju na niskim temperaturama, bez adekvatnog skloništa, duže od trideset minuta.

“Kućica za psa mora biti suva, podignuta od zemlje i dobro izolovana. Ukoliko je drugačije, kiša, vetar i led će je pretvoriti u hladnjaču, a to je užasno. Molimo sve da u ledenim danima uvedu ljubimce u svoje kuće”, rekla je Dženifer Vanderau, direktor za komunikacije Prihvatilišta „Cumberland Valley“.

Tamošnji veterinari su potvrdili da su imali slučajeve promrzlih životinja, krvavih šapa, hipotermije. Sada će se to promeniti donošenjem ovog Zakona.

Kazne za kršenje Zakona kreću se od 50 do 750 američkih dolara i do 90 dana zatvora. Takođe, vlasnici pasa mogu dobiti novčanu kaznu od 15.000 dolara i sedam godina zatvora zbog krivičnog dela trećeg stepena, a kazna zavisi od stanja psa.

Platface.net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *