Euro-Asfalt potpisao ugovor u Crnoj Gori za posao od 82 miliona maraka

Ekonomija

U Podgorici je danas u prostorijama Ministarstva transporta i pomorstva upriličeno potpisivanje 82 miliona maraka vrijednog ugovora kojeg je na međunarodnom tenderu dobila bosanskohercegovačka kompanija Euro-Asfalt.

Ugovor su potpisali ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković ispred resornog ministarstva kao investitora i Hamed Ramić, generalni direktor Euro-Asfalta.

Hamed Ramić se zahvalio na ukazanom povjerenju svima koji su bili uključeni u proces odlučivanja koji je rezultirao potpisivanjem ovog vrijednog ugovora.

Kao vlasnik kompanije ponosan sam jer smo dobili još jednu priliku za sjajnu referencu i priliku da na djelu i u ovoj zemlji pokažemo zašto smo za dvije decenije postojanja postali jedna od najrespektabilnijih građevinskih kompanija u regiji.

Vjerujem da ćemo i ovaj posao, kao i mnoge druge koje smo radili, uraditi prije rokova propisanih ugovorom, zadržavajući visoke standarde gradnje, koristeći najkvalitetnije materijale i najsavremeniju građevinsku opremu koju posjedujemo, kazao je Ramić.

Ministar Nurković iskazao je svoje zadovoljstvo činjenicom da baš sa Euro-Asfaltom potpisuje prvi značajan ugovor otkako je nedavno imenovan za ministra u sastavu nove Vlade Crne Gore.

Vaša referenca, prepoznata u regionu, dovela nas je danas za isti stol. Svi u Crnoj Gori nestrpljivi smo i jedva čekamo da posao krene. Trasa koja će se graditi iznimno je zahtjevna, nalazi se na nadmorskoj visini od 1.500 metara i vrlo je važna, prije svega, stanovnicima sjevera zemlje, izjavio je Nurković.

Kompanija Euro-Asfalt dala je najpovoljniju ponudu za projekt gradnje/rekonstrukcije 14 kilometara duge trase na relaciji Lubnice – Jezerine (lokalitet Berane – Kolašin) u Crnoj Gori.

Projekt podrazumijeva rekonstrukciju postojeće i gradnju nove trase, na kojoj se nalaze tunel Klisura (jedna tunelska cijev) ukupne dužine gotovo tri kilometra i cijevi za evakuaciju iz tunela za pješake, most Jezerine dužine 90 metara, galerija dužine 80 metara te saobraćajna oprema i signalizacija uz radove na izgradnji elektro i hidrantske mreže kao i kontrolnog centra, trafostanice i rezervoara.
Rok za izgradnju je 36 mjeseci.

Euro-Asfalt je na ovom tenderu dostavio ponudu povoljniju od ponuda renomiranih kompanija iz Bosne i Hercegovine, Albanije, Turske i Kine te još jednom pokazao da za domaće kompanije, ako se ozbiljno bave svojim poslom, posla ima i da granice ne postoje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *