Izetbegović: Dodik je od početka imao loš odnos prema investiciji u Doboju

Ekonomija

Tri godine nakon što je svojim dolaskom u Doboj izazvao pometnju u institucijama RS, Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH, u četvrtak je posjetio Gradsku upravu i poslije sastanka sa gradonačelnikom Obrenom Petrovićem o njemu je govorio samo u superlativu.

– Gospodin Obren je jedan dobar načelnik, ne dijeli ljude na osnovu toga kako se zovu i kojoj vjeri pripadaju, nego se trudi da svima bude dobar gradonačelnik i s te strane mislim da zaista zaslužuje svaku pohvalu i svaku podršku. I s naše strane će imati tu podršku, onakvu kakvu je imao i za vrijeme kada su poplave pogodile BiH, a posebno Doboj – izjavio je Izetbegović nakon sastanka.

On se prisjetio svog dolaska u Doboj tokom oporavka od poplava te je ustvrdio da ta posjeta “nije trebalo da nervira Milorada Dodika, jer njih dvojica ne treba da budu neprijatelji, nego treba da sarađuju”.

Sa dobojskim gradonačelnikom Izetbegović je razgovarao o investiciji azerbejdžanske kompanije u Doboj, koja kasni “zbog dozvola koje se ne izdaju u lokalnoj zajednici, a u Banjaluci je bilo bespotrebnih zatezanja”.

– Gospodin Milorad Dodik je od početka imao jedan loš odnos prema investiciji koja nosi egzistenciju nekoliko hiljada ljudi. Mislim da ćemo za osam do devet mjeseci imati otvorenu fabriku koja će zaposliti 300 ljudi najmanje, a animirati desetorostruko više, oko 3.000 poljoprivrednih proizvođača – rekao je Izetbegović.

– Prije deset dana bio je konzul Azerbejdžana, koji je u toku u vezi s tim projektom. Bilo je određenih problema pri nabavci opreme koja dolazi iz Bugarske, mislim da će se to vrlo brzo riješiti i da će početi da stiže oprema na područje Ševarlija. Mnogo sredstava je već uloženo, praktično ti objekti su urađeni, samo treba dovesti opremu – kazao je Petrović.

Prije sastanka sa Petrovićem, Izetbegović je posjetio šehidsko spomen-obilježje u Grapskoj, a zatim se sastao s aktivistima Regionalnog odbora SDA Sjeverna Bosna te prisustvovao sjednici Glavnog odbora SDA.

Nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *