U akciji “Dragon” uhapšeno 15 osoba

Hronika

Tokom akcije “Dragon”, koju je na teritoriji BiH realizovalo više policijskih agencija od 11. do 13. oktobra, Granična policija BiH uhapsila je 15 lica, među kojima ilegalne migrante koji su predati Službi za poslove sa strancima, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Pripadnici Jedinice granične policije Velika Kladuša otkrili su četiri državljanina Turske u ilegalnom prelasku granice.

Protiv državljanina BiH, koji je pokušao da ih prokrijumčari iz BiH u Hrvatsku, Tužilaštvu BiH podnijet je izvještaj zbog sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje ljudi.

Službenici Granične policije naknadno su na području Velike Kladuše, po istom osnovu, uhapsili državljanina Velike Britanije. Od ovog lica privremeno je oduzeto 13.950 evra, 2.900 američkih dolara i automobil “džeta”.

Trojicu ilegalnih migranata afroazijskog porijekla otkrili su službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenske kancelatrije Istok u blizini Drine, dok je Jedinica granične policije Trebinje u dva slučaja otkrila pet ilegalnih migranata.

Libijac, dva Pakistanca i dvije osobe s područja Kosova predati su Službi za poslove sa strancima na dalje postupanje, dok je državljanin Makedonije uhapšen zbog sumnje da je počino krivično djelo krijumčarenje ljudi.

Pripadnici Jedinice granične policije Brčko, tokom akcije “Dragon”, otkrili su u automobilu “pežo”, registarskih oznaka Srbije, 112 kilograma rezanog duvana. Državljanin Srbije skrivao je rezani duvan u namjenski napravljenom bunkeru ispod zadnjeg sjedišta i na osam drugih mjesta u vozilu.

Vozač je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje robe.
Duvan i vozilo privremeno su oduzeti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *