Promovisane Mondove “Priče iz komšiluka 2”

Kultura

U prepunoj sali za promocije NUBRS sinoć je predstavljena knjiga „Priče iz komšiluka 2“ u zajedničkom izdanju „Imprimatura“ i portala „Mondo“.

Članovi žirija Berislav Blagojević, Sadra Stanić i Aleksandra Savić govorili su prisutnima o značaju ove zbirke, komentarisali pobjedničke radove i čitali ih, nakon čega su neki od 15-ak prisutnih nagrađenih autora, među kojima je bilo i gostiju čak iz Zagreba i Gornjeg Vakufa, dobili svoje primjerke knjige i “uživo” predstavili radove.

Na početku promocije književnik Berislav Blagojević naglasio je da je veoma uživao čitajući većinu pristiglih radova, kojih je ove godine bilo preko 170.

-Te priče imale su potrebu da izađu iz tih ljudi, a u njima su opisana njihova nadanja, strahovi, želje… Posao žirija nije bio ni malo lak, naročito oko izbora pobjedničkih priča, ali je ove godine ipak bilo malo lakše formirati knjigu jer je stiglo više kvalitetnih priča nego prošle godine -rekao je Blagojević.

Boris Maksimović urednik izdavačke kuće „Imprimatur“, kaže da je nova knjiga pomak u svakom pogledu u odnosu na prvo izdanje „Priča iz komšiluka“.

-Prezadovoljan sam ovogodišnjim izdanjem “Priča iz komšiluka”, ne samo zbog toga što je mnogo više autora učestvovalo na konkursu, već i zato što je kvalitet pristiglih radova sveukupno gledano bio veoma visok. Radujemo se izdavanju knjige prvonagrađene Milke Kolundžić iz Kotora i ona će se veoma lijepo uklopiti u naš dosadašnji izdavački portofolio i lijepo će nastaviti niz novih autorki koje smo objavili do sada – Slađane Perković, Dajane Tadić, Milanke Blagojević-rekao je Maksimović i dodao da se zahvaljuje svim učesnicima u pripremi ove knjige.

-Sve pohvale idu ekipi portala “Mondo”, koja je uradila ogroman posao oko samog konkursa i izbora priča za knjigu, Vedrana Ševčuku i Damiru Omiću koji su radili grafičku opremu, a posebno bih se zahvalio svim autorima koji su nam poslali sve te divne priča. Siguran sam da će se u narednom periodu u našem katalogu naći još neko od njih – kaže Maksimović.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *