Mileni Dravić nagrada Dobričin prsten

Kultura

Nagrada Dobričin prsten za 2016. godinu pripala je istaknutoj dramskoj umjetnici Mileni Dravić, koja je time postala 30. laureat ovog najvišeg glumačkog priznanja u Srbiji, saopšteno je iz Udruženja dramskih umjetnika Srbije.

Sedmočlani žiri je odluku o dodjeli glumačke bijenalne nagrade Udruženja dramskih umjetnika Srbije za životno djelo – Dobričin prsten donio večeras većinom glasova.

Naknadno će biti saopšteni termin i mjesto održavanja svečanosti uručenja zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića dobitnici Mileni Dravić.

U konkurenciji za ovogodišnju nagradu bilo je 11 istaknutih glumica i glumaca, a osim dobitnice Milene Dravić, nominovani su i Livia Banka, Vlastimir Velisavljević, Radmila Živković, Mirjana Karanović, Marko Nikolić, Gorica Popović, Miodrag Radovanović Mrgud, Tihomir Stanić, Saša Torlaković i Dara Džokić.

Žiri su činili glumci Jasna Đuričić, prethodni dobitnik, Anita Mančić, Predrag Ejdus, koji je i predsjednik žirija i Vojislav Brajović, kao i dramski pisac Milena Marković i reditelji Nebojša Bradić i Egon Savin.

Podršku dodjeli nagrade dali su Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *