Filharmonija i Krcko Oraščić očarali publiku u Banjaluci

Kultura

Pravu muzičku magiju osjetili su svi koji su imali priliku da uživaju u Novogodišnjem koncertu Banjalučke filharmonije protkanog nevjerovatno pozitivnom energijom.

Dvije sjajne dirigentkinje, Vesna Šouc iz Beograda i Vanesa Kremenović iz Banjaluke, sopranistkinja Snežana Savičić Sekulić, sjajno uvježban tim Filharmonije stvorili su muzičku bajku u subotu u Banskom dvoru.

Koncertna dvorana bila je pretijesna da primi sve koji su željeli da prisustvuju koncertu, pa je dio publike prestajao sve vrijeme nastupe. Bilo je i onih koji su nastup gledali ispred zgrade Banskog dvora gdje je bio postavljen video bim, a direktan prenos bio je na programu Radio televizije Republike Srpske.

Koncert je već postao tradicija, a direktor Banjalučke filharmonije Ivan Otašević kaže da je prezadovoljan ovogodišnjim, šestim nastupom.

– Imali smo zaista odlične soliste, dirigente i publiku. Oduševljena publika još jedan veliki podstrek da Filharmonija zaživi – rekao je Otašević.

Od “Rapsodije u plavom”, “Karmen”, “Krcka Oraščića”, “Seviljskog berberina, preko “Travijate” u izvođenju Snežane Savičić-Sekulić do “Marša na Drinu” publika je imala priliku da doživi muzički vatromet.

Na programu su bile kompozicije čuvenih stranih kompozitora Geršvina, Hačaturijana, Čajkovskog, Štrausa, Prokofjeva, Rosinija, ali i domaćih kao što je Binički.

– I ove godine smo se potrudili da publici predstavimo najbolje i najpoznatije praznične kompozicije čijim izvođenjima želimo dodirnuti srca publike – naglasio je Otašević.

Nastupi Banjalučke filharmonija postali su najljepši muzički poklon Banjalučanima za Pravoslavnu novu godinu.

– Moramo podržati prave vrijednosti. Banjalučka filharmonija je ozbiljan ansambl, mislim da treba da budemo ponosni što je to naš orkestar – ističe Snežana Savičić Sekulić.

Sjajni gosti i slobodan ulaz

Gosti Banjalučke filharmonije bili su i Anđela Bratić, sjajna flautistkinja iz Niša i pijanista iz Banjaluke Arsen Čarkić koji su svojim sjajnim nastupom uljepšali koncert.

Ulaz je bio slobodan, a direktor Banjalučke filharmonije Ivan Otašević kaže da je to njihov način da obraduju publiku.

Glas Srpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *