Svetosavski bal u utorak u Banjaluci

Kultura

Kulturno-umjetničko društvo “Sveti Sava” organizuje drugi po redu Svetosavski bal u utorak, 24. januara, sa početkom u 19 časova u koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Na ovoj svečanosti osim solista iz ansambla domaćina nastupiće pjevači Marija Šestić, Marko Cvijić, Saša Berendika kao i profesori Akademije umjetnosti Snježana Popović-Vuleta i Željka Jovanić.

– Nadamo se će ovaj događaj postati tradicija. Osnovna ideja bala je da se u čast našeg prvog srpskog prosvjetitelja Svetog Save okupimo i uz muziku i igru slavimo njegovo ime i nastavimo tradiciju održavanja svetosavskih balova – rekao je sekretar KUD-a “Sveti Sava” Damir Jovanić.

Dodao je da će ovaj bal biti drugačiji u odnosu na balove koji se organizuju u okruženju po tome što će svi prisutni gosti stajati i ukoliko osjete želju da plešu, moći će lako zaplesati korake valcera.

Ulaznice za bal se neće naplaćivati, ali je zbog kapaciteta dvorane broj posjetilaca ograničen.

– Imajući u vidu tradiciju i značaj održavanja ove jedinstvene manifestacije u gradu, kandidovali smo ovaj projekat prema gradskim vlastima da se uvrsti u kalendar kulturnih dešavanja kako bi ranije mogli početi sa pripremama i organizacijom – naglasio je Jovanić.

Glas Srpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *