Očekuje se veći broj turista na 52. Kočićevom zboru

Kultura

Pripreme za održavanje 52. Kočićevog zbora uspješno se privode kraju, u očekivanju da bi ovogodišnja manifestacija mogla biti jedna od najuspješnijih do sada, sa velikim brojem posjetilaca iz zemlje i inostranstva, konstatovano je na današnjoj sjednici Organizacionog odbora ovog skupa.

Kako je rečeno, ovogodišnju manifestaciju odlikovaće brojne novine, sa naglaskom na brendiranju Kočićevog zbora ne samo tradicionalne kulturne manifestacija u spomen na najvećeg književnika sa našeg prostora, nego i njegovoj turističkoj popularizaciji. S tim ciljem, gradske vlasti, kao nosilac organizacije ovogodišnjeg skupa, preduzele su brojne promotivne aktivnosti, uključujući i promociju ovog skupa na turističkim tržištima u zemljama regiona.

Kako bi privukli što više posjetilaca, odlučeno je i da se jedan od najpopularnijih sadržaja Kočićevog zbora – tradicionalne borbe bikova – ove godine, produži na dva dana, umjesto jednog, kako je to do sada bio slučaj. Ova novina već se aktivno promoviše na vodećim društvenim mrežama u zemljama regiona, kao jedna od najinteresantnijih turističkih ponuda.

Takođe, Radio-televizija Republike Srpske u subotu, 26. avgusta, sa početkom u 20.10 časova, organizovaće direktan TV prenos Svečane akademije Kočićevog zbora, na kojoj će našem poznatom kljiževniku i prevodiocu Kolji Mićeviću biti uručena tradicionalna Kočićeva nagrada, dok će nagradu „Zmijanjče“ za najbolji dječiji litetarni rad ponijeti Ana Mirjana Brdar.

Inače, manifestacija će biti svečano otvorena 21. avgusta, u Parku “Petar Kočić”, a trajaće do 27. avgusta. Kompletan program, sa svim predviđenim sadržajima i učesnicima, možete pogledati ovdje.

Obilazak Stričića

Vršioci dužnosti načelnika odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku i za komunalne poslove Natalija Trivić i Petar Bilčar sa saradnicima, obišli su Stričiće i lokacije, gdje će biti održane manifestacije u okviru ovogodišnjeg Kočićevog zbora.

Sa predstavnicima Mjesne zajednice utvrdili su detalje organizacije predstojećeg događaja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *