U Japanu predstavljen kišobran koji vas prati u stopu

Magazin

Mala japanska kompanija Ashai Power Service predstavila je prototip pokretnog kišobrana koji se pokreće dronom i koji će omogućiti korisniku da stalno bude zaštićen.

U kompaniji lociranoj u sjeveroistočnoj prefekturi Tošigi nadaju se da će iduće godine moći da počne s prodajom nove sprave. U prvo vrijeme cilj će biti da djeluje u privatnim zatvorenim prostorima kao što su golf tereni zbog rizika od pada i zbog komplikovanih propisa za korišćenje dronova.

– Smislio sam da napravim ovaj predmet jer ne volim da nosim kišobran – rekao je za Frans pres vlasnik firme Kendži Suzuki.

Prečnika 1,5 metra, prototip drona kišobrana težak je pet kilograma i za sada može da leti samostalno pet minuta na bateriju koja se puni. Kompanija sa nada da će moći da poveća vrijeme leta na 20 minuta, tako što će olakšati motor.

– Trenutno testiramo treću generaciju prototipa i pokušavamo da prevaziđem glavni tehnički izazov a to je stabilizacija leta iznad glave korisnika uz njegovo praćenje – dodao je Suzuki, uz konstataciju da se sistem praćenja zasniva na kamerama.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *