Grupa tinejdžera uništila nacionalno blago staro 320 milona godina

Magazin

Vjetar, kiša i led su oblikovali Brimham kamenje posljednjih 320 miliona godina, ono je postalo nacionalno obilježje i uvršteno je u nekoliko kategorija za zaštitu, a godišnje privlači mnoge turiste koji u Sjeverni Jorkšir u Engleskoj dolaze da bi ga vidjeli.

Uprkos svemu tome, nekoliko vandala ga je ozbiljno oštetilo i to za samo par sekundi, piše “Bord panda”.

-U petak 1. juna, oko 20.45 časova po lokalnom vremenu, grupa mladih osoba je primjećena dok su gurali kamen koji se nalazio na vrhu. Kada je pao, on je napravio ozbiljnu štetu koju je nemoguće zanemariti i popraviti, a sada je tu kreirano i potencijalno opasno stanje – navedeno je iz policije tog grada.

Na osnovu informacija i slika objavljenim na društvenim mrežama, osobe koje su nanijele štetu obilježju su se i potpisivale po njemu.

Iz policije je saopšteno i da incident ne samo što je oštetio znamenitost, već su vandali i sebe ugrozili, te napravili problem i moguću opasnost za druge posjetioce Nacionalnog parka Nort Jork Murs u kom se nalazi obilježje.

– Možda je nekima zabavno, ali je zapravo potpuno bespotrebno – rekla je jedna zvaničnica.

Društvene mreže bruje i kritike tinejdžerima su brojne, ali za to vrijeme policija je zatražila pomoć: “Ukoliko imate bilo kakve informacije o identitetu onih koji su odgovorni za ovo djelo, molimo vas da nas kontaktirate ili putem telefona ili mejla, javlja “Bord panda“.

SrpskaInfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *