Drugi “Element” na Kastelu 28. jula

Magazin

Prva “Element” žurka održana je prošlog mjeseca na kojoj je na tvrđavi Kastel više od 1.700 ljudi dočekalo jutro uz muziku koju su puštali Nakadia, Nusha, Siniša Tamamović, Woodie, Radujković i Robert S. Druga “Element” žurka održaće se na istom mjestu 28. jula.

Na glavnoj bini nastupiće Silicon Soul, AFFKT, Rub A Dub, Alex Ranerro, Feđa Knajdl. Na programu druge bine su Edib D, Adot, Mijović, Denis Dražić i Level7el.

Još jedna novost drugog „Elementa“ je treća bina čije su zvijezde Danijel Puletić, Lađarski i Oliver S.

“ELEMENT”“ je niz muzičkih događaja, vođen idejom da okuplja sve ljubitelje žanrovski različite elektronske muzike tokom cijele godine. Koncept je nastao iz ljubavi prema elektronskoj muzici, želji da se noći provedu plešući i potrebi da se obogati kulturna i turistička ponuda Banjaluke.

– Grad Banja Luka prepoznao je potencijal “Elementa” za turističku ponudu grada, kao i značaj za projekat „Evropska prestonica kulture (EPK) 2024“, te su nam grad, zajedno sa Turističkom organizacijom, zvanični partneri sa kojima realizujemo projekat kao i popratne aktivnosti koje ćemo uskoro najaviti, a za koje se nadamo da će ostaviti traga u kulturi i nakon ova prvobitna tri događaja. Turistička organizacija nas je i zvanično uvrstila u program manifestacije “Ljeto na Vrbasu” i time dala našem projektu još veću podršku, saopštili su organizatori.

I ovaj put posjetiocima “Elementa” biće obezbijeđene razne pogodnosti kada su u pitanju smještaj i prevoz, a detalje u vezi sa tim možete pronaći na Facebook i Instagram profilima. Ponovo će biti organizovan i after party koji će se održati u kampu “Vrbas”.

Zvijezde druge “Element” žurke

Silicon Soul čine Škoti Craig Morrison i Graeme Reedie koji su se okupili još davne 1998. godine kada su počeli sa radom. Tokom svoje karijere dotakli su se blues-a, diska, pa sve do deep tech-a i u svakom žanru su ostavili svoj potpis. Izdvajaju im se nastupi u Berghain-ovom Panorama Baru, u sklopu Boiler Room-a, a ostavili su i nekoliko esencijalnih mikseva BBC-jevom Radiju 1. Osnivači su nezavisne etikete Darkroom Dubs koja je u svojih 14 godina postojanja podržala neke od najboljih i najiskrenijih artista koji su oblikovali i uticali na razvoj nekih muzičkih žanrova.

AFFKT čije je pravo ime Marc Martinez Nadal, dolazi nam iz Španije i sa sobom nosi šarenolik i snažan zvuk koji je uglađen njegovim perfekcionističkim potrebama. Aktivan je od 2008. godine i tokom karijere je eksperimentisao sa raznim žanrovima, te na taj način kreirao prepoznatljiv zvuk. Tokom godina opisivan je kao „Sin hiljade zvukova“, a evoluirao je uz uticaj svojih kolega sa kojima sada stoji rame uz rame.

Rub A Dub, pravim imenom Saša Savić rođen je 1991. godine, a odrastao je pod uticajem tehna i minimala poznatog sarajevskog kluba „Dom Mladih“. Njegove produkcijske sposobnosti se fokusiraju na mjesto gdje se spajaju tehnička savršenost i čisto uzbuđenje. Tokom posljednjih par godina u svoj CV upisao je rad sa poznatim svjetskim zvijezdama poput Marco Carol-e, Richie Hawtin-a i Paco Osuna-a.

Alex Ranerro je producent i DJ iz Slovenije koji predvodi novi talas artista iz bivše Jugoslavije. Veoma brzo je pronašao strast prema produciranju traka u kojima se izražava na jedinstven način. Tokom 2016. godine odlučio se pridružiti vlasnicima muzičkih etiketa, sa koosnivanjem SolvdMag label-a. Ne mari za žanrovkim odrednicama već se na svom muzičkom putu fokusirao na praćenju emocija.

Feđa Knajdl potiče iz muzičke porordice, a njegov talenat oblikovan je i pohađanjem muzičke škole. Započeo je karijeru sa rok i alternativnim zvukom, a svirao je u nekoliko rok bendova, kao i alternativnom bendu Badge koji je svojevremeno bio veoma uspješan. Početak svoje DJ karijere posvetio je tvrđem techno zvuku, sa tech-house, elektro, funky i tribal techno elementima. Sada se fokusirao na kombinovanje nekoliko žanrova što mu je pomoglo da stvori zvuk jedinstven sebi.

Pridružiće im se i bosanskohercegovački talenti: Edib D, Adot, Denis Dražić, Daniel Puletić, Mijović, Lađarski, LEVEL7EL i Oliver S.

Early Bird ulaznice, najbrži će moći nabaviti po cijeni od 7 KM na stranici kupikartu.ba.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *