Kad Bilja Krstić snima spot, teku i glumačke suze u Ateljeu 212

Magazin

Koliko Biljana Krstić zna da svojim glasom prodre duboko u ljudsku dušu pokazala je na snimanju spota za pesmu “Dimitrije, sine Mitre”.

Koliko Biljana Krstić zna da svojim glasom prodre duboko u ljudsku dušu pokazala je na snimanju spota za pesmu “Dimitrije, sine Mitre”.

U Ateljeu 212 gde se snimanje dešavalo učestvovale su i glumice ovog pozorišta, i plakale.

Ideja režisera Miloša Šarovića bila je da izmami reakciju glumica dok su na crnoj stolici slušale pesmu.

A emocije su bile gotovo identične – dok su izlazile iz sale, glumice su brisale suze i šminku sa lica.

Teško mi je bilo dok sam slušala pesmu, pa nisam uspela da zadržim suze. – Kada mi je posle snimanja prišla Bilja Krstić tresla sam se. Ne znam da li zbog emocije pesme ili zbog Bilje, jer sam još kao dete volela da je slušam – rekla je Dragana Mićalović u izjavi za Novosti.

Snažna emocija pesme, nastale po istinitoj priči koju je 1919. napisala, komponovala i nadahnuto otpevala vranjska pevačica Stana Avramović Karaminga, nikog nije ostavila ravnodušnim.

Nosilac “projekta” bila je Biljina kuma Gorica Popović, koja je u spotu okupila petnaestak koleginica – Katarinu Gojković, Jelicu Sretenović, Miljanu Gavrilović, Slobodu Mićalović, Tamaru Dragićević, Vanju Milačić

Pesma je intimna, porodična i istinita priča Stane Avramović Karaminge, najpoznatije pevačice u Vranju tog vremena – rekla je za Novosti Bilja Krstić, naglasivši da im je kao početna ideja poslužio spot “My Valentine” Pola Makartnija, sa Natali Portman i Džonijem Depom.

{youtube}FAApccf11hs{/youtube}

Mnogi misle da je “Dimitrijo” tradicionalna kompozicija. Potrudila sam se da je prenesem u naše vreme i pokažem da može da zvuči moderno, a da nosi lepotu onog doba. Miki Stanojević je svirao klavir i uradio aranžman, a Neša Petrović je svirao saksofon. Glumice su prenele emocije dok su slušale pesmu, a ja sam svoju emociju dala dok sam je snimala. Svi su tada plakali u studiju.

Publika će spot videti pre beogradskog koncerta “Bistrik orkestra” 24. novembra u Sava centru, a od 17. januara biće prikazan i u inostranstvu.

{youtube}ZdAcWn_n_xQ{/youtube}

Bigportal.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *