TV m:agazin donosi priču o jestivim gedžetima

Magazin

Sigurni smo da ćete i ovu subotu, 21.10.2017. godine u 14.30 časova, daljinski upravljač svog TV uređaja podesiti na program Radio Televizije Republike Srpske, gdje vas očekuje peta emisija nove sezone TV emisije m:agazin. Za vas smo odabrali nikada uzbudljivije teme, preporuke i aktuelnosti iz svijeta nauke i tehnologije, a sa Vanjom Partalo putujemo kroz vrijeme, bavimo se temama umjetne inteligencije, te predstavljamo i novi rendgenski laser.

Da li ste znali da je Mjesec nekada bio tri puta bliži Zemlji nego danas, što znači da je na nebu izgledao tri puta veći? NASA i Lunarni i planetarni institut bavili su se analizom kamenja sa Mjeseca koji su prikupljeni tokom Apollo programa, a ovim proučavanjem došli su do nevjerovatnih saznanja o Zemlji. Jedna od njih je pretpostavka da je Mjesec nekada bio dio naše planete, ali da se tokom sudara sa nekim drugim tijelom odlomio i svake godine nastavlja svoje udaljavanje.

Poznat vam je osjećaj „gladi za muzikom“? Ukoliko ne vjerujete da je moguće doslovno pojesti muziku, morate pogledati prilog koji smo vam pripremili. Dovoljno je što ćemo reći da su se genijalni i kreativni umovi poigrali i napravili jestivi gedžet – slatki gramofon na kojem puštate muziku, a nakon toga pojedete “gramofonsku ploču”. Oreo himna u svom jedinstvenom stilu zvučaće nikad bolje.

Mnogo je razloga da u subotu zakažete polučasovno druženje sa emisijom m:agazin, a ostatak popodneva provedete sa prijateljima prepričavajući nevjerovatne zanimljivosti koje smo za vas pripremili.

m:tel – imate prijatelje!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *