Mladića ubila struja tokom ugradnje bazena

Hronika

Mirsad Redžić (22) radnik firme “Vodovel bazeni” iz Cazina poginuo je prilikom ugradnje bazena na vikendici biznismena Tihomira Rožića u Donjim Kadinjanima kod Laktaša.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka saopštili su juče da im je tragedija prijavljena u utorak oko 15.50.

– Uviđaj je obavio dežurni tužilac OJT Banjaluka Saša Labotić, zajedno sa policijskim službenicima PS Laktaši. Dežurni tužilac naredio je da se preduzmu sve mjere i radnje, te vještačenja u cilju rasvjetljavanja događaja- saopšteno je juče iz banjalučkog tužilaštva.

Tužilac je između ostalog, naredio i da se obavi obdukcija tijela nastradalog mladića u Zavodu za sudsku medicinu RS.

Mještani Donjih Kadinjana ispričali su da su radnici iz Cazina duži vremenski period radili na izgradnji bazena kod njihovog komšije, te da su radovi bili u završnoj fazi.

– Taj mladić što je nastradao radio je sa još dvojicom kolega. Na dan tragedije postavljali su lajsne na vrhu bazena u kojem se nalazila pumpa za vodu koja je izbacivala nakupljenu kišnicu – ispričao je jedan od mještana koji je želio ostati anoniman.

On je ispričao da je u trenutku tragedije u bazenu bilo oko 15 centimetara vode, odnosno kišnice.

– U trenutku dok je postavljao lajsne Redžić je stajao u bazenu, odnosno u toj kišnici. Istovremeno u bazenu se pod kišnicom nalazila i pumpa za vodu, pa je najvjerovatnije došlo do kratkog spoja i strujnog udara. Na taj način strujni udar je uhvatio i nesrećnog mladića – ispričao je mještanin Donjih Kadinjana kod Laktaša.

Redžićeve kolege su odmah pritrčale u pomoć, isključile strujno kolo, te izvukli mladića i odvezli ga do bolnice.

Nažalost, dežurni ljekari su mogli samo konstatovati smrti mladića.

U firmi “Vodovel bazeni” u kojoj je radio nastradali Redžić ističu da su šokirani tragedijom.

– Mirsad je bio sa još dvojicom kolega u Laktašima, gdje su završavali radove na ugradnji bazena, ali je došlo do strujnog udara i nažalost je nastradao. Bio dobar i pošten mladić, te vrijedan radnik. Ovo što se dogodilo nas je sve šokiralo i nemamo riječi da opišemo kako se osjećamo – naveli su pomenutoj firmi.

Društvene mreže

Veliki broj rođaka, prijatelja i poznanika juče se opraštao od tragično nastradalog Mirsada Redića na društvenim mrežama.

– Uvijek ćeš ostati u našim srcima i mislima, neka ti je laka crna zemlja – napisao je jedan od prijatelja nastradalog mladića.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *