Skoro milion maraka kazni zbog fiskalnih računa

Društvo

Poreska uprava RS pokrenula je kampanju „Korak preduzmi, račun uzmi“ koja ima za cilj podizanje svijesti građana o značaju uzimanja fiskalnog računa.

Iz ove uprave poručuju da se upravo uzimanjem računa daje doprinos u borbi protiv sive ekonomije i povećava ekonomska snaga RS.

– Pored preventivnog djelovanja kroz medijsku kampanju, biće pojačan i rad inspektora na terenu, koji će u narednom periodu kontrolisati poslovne subjekte u izvršavanju ove zakonske obaveze. Cilj je poboljšanje poreske discipline poreskih obveznika kada je u pitanju obaveza izdavanja fiskalnih računa nakon svake kupovine ili izvršene usluge. Naime, inspektori će u narednom periodu pojačane kontrole vršiti svakog radnog dana, ali i u dane vikenda i to u smjenama – poručuju iz Poreske uprave RS.

Inače, inspektori su u prvih deset mjeseci ove godine izvršili 2.993 kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, te su u 1.200 slučajeva utvrdili nepravilnosti. Izdali su 1.321 prekršajni nalog na iznos kazne od 950.750 KM. Istovremeno, za 425 poreskih obveznika izrekli su mjeru privremene zabrane obavljanja djelatnosti u trajanju od 15 dana zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *