“Pravda za Davida” 271. put na trgu

Društvo

Na Trgu Krajine i 271. dana organizovano je protestno okupljanje grupe “Pravda za Davida”. Okupljenim građanima obratila se i majka Suzana koja je komentarisala prekršajne prijave protiv 20 članova ove grupe.

Povodom podnošenja zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka protiv članova grupe „Pravda za Davida“ oglasila se i Davidova majka Suzana. Ona je pitala zašto pripadnici MUP-a nisu bili tako ažurni prije devet mjeseci kada je nestao njen sin David.

“Šta je sa mojim djetetom? Gdje su prijave, tužbe, zašto niko nije uhapšen? Zašto se ništa nije uradilo po tom pitanju? Šta ste uradili za ovih devet mjeseci? Gdje je zapelo i da li vam treba pomoć, pa da vam pomognemo”, pitala je majka Suzana.

Davor Dragičević podsjetio je da je prošlo devet mjeseci od ubistva njegovog sina, te da isto toliko vremena država ćuti o ovom slučaju.

“Državo, Suzana i ja smo ga hranili, školovali, ljubili i mazili. To je naše dijete, a ne državno. Niste smjeli dred da mu dirnete, a posebno ne njegov život”, naveo je Davor Dragičević.

Na protestnom skupu pored majke Suzane i oca Davora, među prisutnima bila je i sestra Teodora koja se obratila pripadnicima policije koji su i večeras stajali nedaleko od Trga Krajine.

“Koliko je vas trebalo njega da ubijete? Da li možete da shvatite šta ste uradili i koga ste ubili”, pitala je Davidova sestra Teodora.

Nakon najava Davora Dragičevića da neće dozvoliti proslavu praznika na Trgu Krajine, gradske vlasti donijele su odluku da koncerte organizuju na parkingu kod Muzeja savremene umjetnosti.

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *