Crnadak sa ambasadorima posjetio Zimzograd

Politika

Prvo sastanak u kabinetu Mladena Ivanića, a onda zaslužena pauza, i to u Zimzogradu – tako je ministar inostranih poslova BiH, Igor Crnadak, ugostio ambasadore Srbije, Crne Gore, Albanije i Makedonije u Banjaluci.

Poslije razgovora o saradnji zemlja zapadnog Balkana, diplomate su od Narodnog pozorišta prošetale do Trga Krajine. Tamo ih je dočekao direktor banjalučke tursitičke organizacije. Ostoja Barašin pokazao im je čari zimske postavke, a crnogorskom ambasadoru poručuo da će, za koji dan, mimoze iz njegovog kraja na banjalučke ulice.

Na pitanje zašto baš u Zimzograd, Crnadak odgovara da je na najbolji način htio da promoviše svoj grad.

“Ideja je bila da, povodom pete godišnjice Zimzograda, dođemo ovde, napravimo kratku šetnju. I ja želim odavde da pozovem odavde sve naše susjede i komšije, prije svega susjednih zemalja, a onda i regionalno, da posjete Banjaluku, da vide i Zimzograd, i ovaj naš lijepi grad”, rekao je ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

Ambasadori su, čini se, uživali u kraćoj šetnji centrom Banjaluke. Pošto su sastanak nastavili nakon pauze, dopala im se ideja ministra Crnadka, koji ih je i ljetos zvao u posjetu.

“To je dobra prilika da se Banja Luka promoviše kao jedan centar u koji dolaze i ambasadori, drugi ambasadori, ne samo ambasadori Srbije i Hrvatske, nego i ostalih zemalja”, rekao je ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević.

Ambasadori, ipak, nisu stigli do novogodišnjeg vašara. Nakon kraćeg obilaska, sjeli su u jedan od zimskih kafića, gdje su se počastili kuvanim vinom i rakijom. Snimanje zdravice nije nam bilo dozvoljeno.

atvbl.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *