NOVI TREND: Papke dočekuju sa cvjetnim aranžmanima

Politika

Sada uz “papke”, kako se nazivaju preletači iz jedne u drugu stranku, ide i cvijeće. To je kamera BN televizije zabilježila danas u sokolačkom parlamentu kada je načelnik Sokoca Milovan Bjelica (SDS) dodijelo raskošno cvijeća za dobrodošlicu u SDS sada bivšoj odbornici DNS-a.

Skoro da nema dana da na ovdašnjoj političkoj sceni se ne desi neki transfer iz jedne u drugu stranku. Uglavnom se ti transferi dešavaju iz opozicije ka vladajućim…

Takozvani transferi iz stranke u stranku obavijeni su velom tajni i dobijanjem nekih funkcija.

Ti preletači,kako su se ranije zvali, dobili su i ime “papci” kako im je kumovala premijerka Željka Cvijanović, nakon prošlih izbora, kada je rekla da su oni u SNSD-u obezbijedili skupštinsku većinu za izbor vlade jer su “kupili dva papka” koliko im je tada falilo.

Zanimljivo je reći da su ovim svakodnevnim prelijetanjem iz stranke u stranku do izražaja došli samo lični a ne i opšti interesi, iza kojih se često svi kriju.

Borba za ideju i interese naroda, kako se često svi pozivaju, budu zamijenjena materijalnim interesima, za lične pozicije pojedinaca, radna mejsta, funkcije…

Iako je uvijek bilo političke trgovine u ovom posljednjem mandatu to je došlo do izražaja i teško da će skoro biti promijenjeno, sve dok se ne zavede red od vrha vlasti do najnižih struktura na lokalnom nivou.

BN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *