Borenović razgovarao sa Merkelovom o stanju u BiH

Politika

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović tokom kongresa Hrišćansko-demokratske unije u Esenu, razgovarao je sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i brojnim parlamentarcima i zvaničnicima vladajuće partije u Njemačkoj.

Istaknuta je snažna podrška evropskom putu Bosne i Hercegovine, kao i provođenju reformi s ciljem ekonomskog razvoja i napretka, saopšteno je iz PDP-a

Borenović je zahvalio kancelarki Merkel na podršci i pažnji prema izazovima sa kojima se suočavamo na evrointegrativnim i reformskim procesima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Na kongresu je, uz veliku podršku i ovacije delegata, potvrđeno liderstvo Angele Merkel čime se omogućava kandidovanje na izborima 2017. godine za četvrti kancelarski mandat i nastavak vođenja jedne od najjače svjetske ekonomije.

Tokom obraćanja kongresu, kancelarka Merkel je istakla značaj solidarnosti u rješavanju migrantske krize, uspostavljanju evropske bezbjedonosne strategije, kreiranju stabilnosti, pune transparentnosti u radu i poštovanju zakona i pravila ali je ipak najveći akcenat posvetila ekonomskom razvoju Njemačke i nastavku donošenja mjera kojim će se još dodatno smanjiti nezaposlenost, povećati privredni rast, podstaći razvoj malih i srednjih preduzeća i osnažiti sektor informacionih tehnologija kako bi jaka Njemačka bila preduslov i za jaku Evropsku uniju.

Prisustvo predsjednika Borenovića na kongresu CDU učvršćuje poziciju PDP-a kao ravnopravnog i uvaženog partnera unutar Evropske narodne partije, najveće organizacije partija centra i desnog centra u Evropi, navode iz PDP-a.

BN TV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *