Čović pokreće razgovore o izmjenama Izbornog zakona BiH

Politika

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović razgovaraće ove sedmice sa šefovima parlamentarnih stranaka iz Bosne i Hercegovine o izmjenama Izbornog zakona i sprovođenja odluke Sejdić-Finci, piše “Večernji list”, izdanje za BiH.

Prema najavama, uskoro bi trebali početi konkretni razgovori stranaka o usaglašavanju s izmjenama Izbornog zakona BiH i Ustava BiH.

Čović će susretima sa stranačkim liderima u Mostaru, Sarajevu i Banjoj Luci započeti razgovore o funkcionisanju vlasti u FBiH, odnosno o tome kako konkretizirati sve što su razmatrali tokom niza dosadašnjih sastanaka.

Prema pisanju lista, Čović će na početku sedmice razgovarati s predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem, a na kraju s predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom u Banjaluci.

Kako list navodi, lideri stranaka pokušavaju postići dogovor da bi mnogi procesi bili ubrzani, da bi počela realizacija brojnih projekata, te kako bi se pokrenula cijela Federacija BiH.

Planirana je i sjednica Predsjedništva BiH na kojoj bi predsjedavajući Mladen Ivanić i članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Dragan Čović, osim predviđenih tačaka dnevnog reda, trebali otvoriti pitanja koja su posljednjih sedmica uzburkala javnost – od proslave Dana Republike Srpske, do američkih sankcija predsjedniku RS Miloradu Dodiku i budućih vanjskopolitičkih planova, posebno sa SAD-om.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *