Babalj: Ministar Bogdanić je jedna obična budala!

Politika

Babalj je Bogdanića nazvao “običnom budalom”, zbog njegove izjave da će izgradnja bolnice u Istočnom Sarajevu početi na ljeto ako SDS ne bude pravio probleme oko tendera.

Predsjednik Gradskog odbora SDS u Istočnom Sarajevu Darko Babalj je rekao da Predsjedništvo Gradskog odbora SDS u Istočnom Sarajevu upozorava vladu Republike Srpske da više neće trpjeti sistematsko uništavanje Istočnog Sarajeva kroz pljačku privrednih i turističkih potencijala ovog grada.

-Podsjećam vladu, kao i stranku koja je predvodi, SNSD, da su prije skoro 20 godina “ukrali” novac namijenjen za izgradnju bolnice u Istočnom Sarajevu, koja je dok je SDS bio na vlasti u Srpskoj bila Klinički centar, rekao je Babalj.

Reagujući na izjavu ministra zdravlja RS Dragana Bogdanićeva, da će vlada novu bolnicu u Istočnom Sarajevu početi da gradi na ljeto, ako SDS ne bude pravio probleme oko tendera, Babalj je rekao da je ministar zdravlja Republike Srpske “obična budala”.

“Bogdanić je jedna obična budala. On ne poznaje zakon. SDS ne može srušiti tender. Firme koje učestvuju na tenderu mogu ukazati na neregularnosti, kao što je to prošli put uradio vlasnik Krajine Borko Đurić. Imamo informacije da se na najnoviji tender prijavilo 15 firmi. Nadamo se da će tender sada biti proveden po zakonu, da se ni jedna firma neće žaliti i da će posao izgradnje bolnice u Istočnom Sarajevo konačno biti urađen”, rekao je Babalj.

On se osvrnuo i na propadanje drugih preduzeća na području grada, navodeći da bi volio da zna zašto je vlada dozvolila da propadne RAOP i zašto su nekadašnji privredni gigant Istočnog Sarajeva prodali navodno Rusima, koji su, kako je naveo, na osnovu imovine RAOP-a uzeli četiri miliona kredita i nestali.

RTV BN/Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *