Pandurević: Premijerka Cvijanović da se sakrije u mišju rupu!

Politika

Srpska demokratska stranka neće podržati povećanje akciza na naftu, jer je to “grobarski pohod” Vlade Republike Srpske i premijerke Željke Cvijanović na poljoprivrednike, izjavila je šefica poslaničkog Kluba SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH Aleksandra Pandurević.

Komentarišući jučerašnju izjavu premijerke Željke Cvijanović da bi poslanici SDS-a trebalo da podrže povećanje akciza, jer su se “i oni (SDS) obavezali jednako kao i entitetske vlade prema Reformskoj agendi sa EU i prema aranžmanu sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), gdje svako ima dio posla”, Pandurevićeva je pozvala Cvijanović da konačno javnosti pokaže pisma namjere MMF-u i ako na njima bude bio potpis ijednog funkcionera SDS-a “da će ih javno pojesti”.

“Vlada Željke Cvijanović je uništila poljoprivrednike više nego sve poplave i suše u zadnjih 20 godina zajedno. Umjesto da im isplaćuju podsticaje za ovu godinu, oni im još uvijek duguju desetine miliona KM za prošlu godinu i još bi dodatno da ih opterete skupljom naftom da bi kompenzovali budžetske deficite nastale neracionalnom javnom potrošnjom”, ocijenila je Pandurević.

Naglašava da su Reformskom agendom preuzete mnoge obaveze poput vladavine prava, borbe protiv korupcije, socijalno-ekonomskih reformi, smanjenja deficita i javnog duga, kao i prestanka zapošljavanja u javnom sektoru.

“I šta je od toga uradila Cvijanović? Povećala deficit i javni dug, nagomilala nove zaposlene u javnim preduzećima i organima uprave, pa onda daleko od očiju javnosti napravila tajne obaveze prema MMF-u i to preko grbače poljoprivrednika i građana”, zaključuje Pandurević.

Komentarišući navode premijerke RS da je “irelevantno šta kaže Mladen Bosić i da njega ne slušaju ni kadrovi njegove stranke, a kamoli da ga slušaju kadrovi SNSD-a”, Pandurević kaže da te riječi više govore o Cvijanović nego o Mladenu Bosiću.

“Kako komentarisati nekog ko je uhvaćen u aferi ‘dva papka’? Nakon takvog skandala i sramote, svako ko ima obraza, sakrio bi se u mišiju rupu. Premijerka Cvijanović ostaće upamćena samo po izjavi da je zahvaljujući njenoj Vladi produžen vijek građana RS”, dodala je Pandurević.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *