Više od 100 studenata stupilo u redove DNS-a

Politika

Više od stotinu stotinu studenata potpisalo je u petak pristupnicu za članstvo u Demokratskom narodnom savezu. Svečani prijem studenata u redove DNS-a organizovan je istovremeno u Banjaluci, Prijedoru, Gradišci i Bijeljini na međunarodni Dan studenata.

Inicijator ove aktivnosti je Organizacija mladih DNS-a, koja je u svojoj programskoj platformi studente označila kao ciljnu grupu, manifestujući time svoju opredijeljenost za izgradnju društva u kome će se cijeniti znanje.

Predsjednik Republičke organizacije mladih DNS-a, Borivoje Obradović, rekao je da je učlanjenje ovolikog broja studenata značajan događaj za DNS jer je u svoje redove primio najelitniji dio društva.

– Postali su članovi stranke u kojoj će moći da ispolje svu svoju kreativnost jer se DNS zalaže za slobodu u njenom punom značenju, što podrazumijeva i to da svaki član stranke ima slobodu da iznosi ideje i pokreće inicijative, rekao je Obradović.

On je istakao da će Organizacija mladih DNS-a uskoro da pokrene nekoliko inicijativa koje bi trebalo da doprinesu boljem položaju studenata i unapređenju visokog obrazovanja, izrazivši uvjerenje da će u tome studenti, koji su postali članovi DNS-a dati svoj puni doprinos.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *