Banjalučani zaplovili “Теslinim vremeplovom”

Promo

Povodom obilježavanja 160 godina od godine rođenja Nikole Tesle, kompanija m:tel je omogućila održavanje jedinstvenog multimedijalnog umjetničkog spektakla pod nazivom „Теslin vremeplov“ u Banjaluci.

Na fasadi Kulturnog centra Banski dvor, 14. oktobra od 20 do 22 časa smjenjivale su se inspirativne rečenice i impresivne slike iz života naučnika čija su dostignuća promijenila planetu.

„Ovo je priča koja spaja tehnologiju, nauku, istoriju i umjetnost, a to su oblasti koje se sa lakoćom mogu povezati sa kompanijom m:tel. Zahvaljujući podršci Telekoma Srbija, ovaj multimedijalni prikaz Teslinog života je već oduševio građane najvećih centara u Srbiji i Crnoj Gori, a sada ga sa ponosom poklanjamo našim korisnicima u Banjaluci“ istakao je Marko Lopičić, generalni direktor kompanije m:tel na svečanom otvaranju projekcije.

On je izrazio zadovoljstvo što je kompanija ostvarila plodonosnu saradnju sa umjetnikom Dušanom Jovovićem, kao i naučnikom Aleksandrom Protićem, koji je prikupio građu za realizaciju projekta.

Svoje zadovoljstvo što se ova jedinstvena projekcija održava u Banjaluci izrazio je i Jasmin Komić, ministar nauke i tehnologije Republike Srpske.

Posjetioci na platou ispred Kulturnog centra Banski dvor su sa oduševljenjem, gotovo bez daha, odgledali Teslino kazivanje, uživajući u slici i zvuku kroz najsavremeniju digitalnu 4D projekciju.

Projekciju su pratili i brojni internet korisnici putem livestreaming-a na facebook stranici kompanije m:tel, a onima koji ponovo žele da uživo zaplove „Teslinim vremeplovom“ projekcije će biti omogućene na fasadi Kulturnog centra Banski dvor i u subotu 14.10, te nedjelju 15. 10. u periodu od 20 do 22 časa.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *