Brnabić: Nema roka za dogovor Beograda i Prištine

Region

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da nema roka za postizanje kompromisa sa kosovskim Albancima i potpisivanje pravonoobavezujućeg sporazuma između Beograda i Prištine.

Brnabićeva je rekla da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na sebe preuzeo veliki teret – da proba da riješi “kosovski čvor” za sve buduće generacije i poručila da će ga u tome podržati ona, kao premijer, ali i cijela Vlada, “da generacijama koje dolaze ne ostave konflikte i nerešena pitanja”.

Ona je za beogradske “Večernje novosti” navela da ne isključuje mogućnost promjene formata dijaloga, ali da, ukoliko se uključe SAD, što traži Priština, onda za stolom treba da budu i Rusija ili Kina.

Upitana šta ako narod odbaci pravno obavezujući sporazum s Prištinom, Brnabićeva je rekla da to može da se desi, ali da onda narod treba da preuzme odgovornost za budućnost svoje djece.

“Ako i kada budemo imali neki uzajamno prihvatljiv kompromis na stolu, pre svega prihvatljiv za Srbiju, verujem da će narod stati iza svog predsednika i vlade”, rekla je Brnabićeva.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *