Dačić: Napravljen zaokret po pitanju KiM

Region

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se Srbiji pruža istorijska prilika da dobije nešto za svoj narod i građane na Kosovu i Metohiji.

– Nama se pruža istorijska prilika da nešto dobijemo za svoj narod i svoje građane na Kosovu i Metohiji, mi naravno možemo i da odbijemo tu priliku, ali nemojmo sada mi da se ovde pravimo nevješti – niko nam ne nudi da će Kosovo i Metohija ostati cijelo u granicama Srbije – rekao je Dačić za RTS.

On je istakao da je napravljen istorijski zaokret i istorijski uspjeh, jer je Kosovo i Metohija postala tema o kojoj se ponovo govori.

– Uspjeli smo da promijenimo gotovo zacementiranu poziciju nekih zapadnih zemalja kada je riječ o Kosovu. Mi smo ih pomjerili sa mrtve tačke, a sa druge strane ostali smo čvrsti prijatelji sa Rusijom i Kinom – rekao je Dačić. Prema njegovim riječima, Beograd nema kod svih država podršku i velika borba će tek da se vodi.

Govoreći o odnosima sa Podgoricom, Dačić je istakao da su Crna Gora i Srbija dvije najbliže države koje postoje, da su srpski i crnogorski narod dva najbliža naroda, te da ne treba stvarati bilo kakvu negativnu atmosferu. On je ocijenio da i Beograd i Podgoricu čeka period kada će sigurno doći do zaoštravanja odnosa.

– To je obilježavanje 100 godina od stvaranja Jugoslavije, gdje se u Crnoj Gori to želi prikazati kao velikosrpska agresija, ja mislim da postoji velikocrnogorska agresija ovdje u Srbiji, ali dobro, to je druga stvar – dodao je Dačić.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *