Vojska i policija Srbije ponovo izlazi na proteste 24. decembra

Region

Upravni odbori Policijskog i Vojnog sindikata Srbije najavili su da će novi protest ispred Vlade Srbije biti održan u subotu, 24. decembra u podne.

Rukovodstva dva sindikata odlučila su na zajedničkoj sjednici da neće odustati od protesta “sve dok se za pregovaračkim stolom ne riješe gorući problemi u policiji i vojsci”.

-Odlučeno je da se nastavi sa pritiscima na Vladu Srbije kako bi se ispunili naši zahtjevi, koji su prema shvatanjima većine zaposlenih, više nego razumni. Dogovorene su dalje akcije, a prvu sljedeću javnost će moći da vidi u podne, u subotu 24. decembra, naveli su u saopštenju predsednici PSS-a i VSS-a, Veljko Mijailović i Novica Antić.

Članovi Vojnog i Policijskog sindikata Srbije i Udruženja vojnih penzionera protestovali su u nedelju, 11. decembra ispred Vlade Srbije zbog kako su naveli “teškog socijalnog položaja zaposlenih i urušavanja sistema bezbednosti”.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon protesta pred zgradom Vlade da ga ti protesti ne brinu i da novca nema.

-Neka protestuju koliko hoće, neka prijete kontejnerima, bacanjem u rijeku, ali para nema više od onog što smo podijelili, rekao je Vučić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *