Vulin: Zaustaviti ideju o “velikoj Albaniji”

Region

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin upozorio je danas da je širenje “velike Albanije”, najopasnija politička ideja na prostoru Balkana koja treba da bude zaustavljena.

-`Velika Albanija` znači rat, i to ne samo rat sa Srbijom i Srbima, već paljenje Crne Gore, Makedonije, možda i Grčke, a sigurno Srbije. Hoćete li da je zaustavimo ili nećete, ili da sačekamo na neki drugi vremenski raspored zvijezda i sila? – upitao je on.

Vulin je za televiziju “Hepi” podsjetio da se već “jasno i glasno” izjasnio za razgraničenje na Kosovu i Metohiji.

On je rekao i da po pitanju razgraničenja još ništa nije dogovoreno, jer su najveće svjetske sile protiv toga, o čemu, kaže, svjedoči i nedavna izjava njemačkog kancelara Angele Merkel da nema promjena granica na Balkanu.

Vulin je dodao i da najveće svjetske sile hoće da opravdaju 1999. godinu jer bi razgraničenje na Kosovu i Metohiji značilo da NATO bombardovanje nije bilo po pravu i pravdi i na taj način bi priznale da je ta agresija bila akt nasilja.

On je rekao i da nema slobodne i suverene zemlje bez snažne Vojske, uz ocjenu da će pozicija Beograda i u pregovorima o Kosovu i Metohiji biti jača u onoj mjeri u kojoj bude jačala i Vojska.

Vulin je podržao stavove predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o Kosovu i Metohiji.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *