Kolinda se izvinila zbog čokoladica iz Srbije koje je dijelila djeci u Dubrovniku

Region

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izvinila se danas zbog toga što je djeci iz Dubrovnika podijelila čokoladice porijeklom iz Srbije, navodeći da je i sama bila “neprijatno iznenađena”.

”Izvinićemo se roditeljima, zamijenićemo čokoladice hrvatskim proizvodima”, rekla je upitana da prokomentariše jučerašnji slučaj iz Dubrovnika kad je djeci podijelila pakete u kojima su bile čokoladice proizvedene u Srbiji.

Kako su prenijeli mediji, Grabar Kitarović je tokom obilježavanja godišnjice sukoba sa JNA u Dubrovniku djeci u jednom vrtiću dijelila svoju fotografiju i čokoladice proizvedene u Srbiji, što je izazvalo negodovanje jednog broja roditelja.

Ona je danas rekla da nije lično provjeravala sadržaj paketa koji su podijeljeni deci.

“Veoma sam razočarana jer lično zastupam i podržavam kampanju ‘kupujmo hrvatsko’. U tom paketu su se našli proizvodi koji nisu bili hrvatske proizvodnje, a koji se nalaze na hrvatskom tržištu. Hrvatska predsjednica mora podsticati hrvatske proizvode i to se više neće dogoditi”, rekla je i dodala da je utvrđeno da je jedna od hrvatskih kompanija iz Vukovara pakovala te pakete.

slobodnaevropa.org

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *