Banjaluka: U toku proljetna sistematska deratizacija

Društvo

Od početka proljetne sistematska deratizacije na području grada, do sada je ovaj proces uspješno obavljen u svim subjektima koji se finansiraju iz budžeta Grada i čiji je osnivač Grad, saopšteno je iz preduzeća “Eko-bel” koje sprovodi deratizaciju.

 

– Detratizacija je obavljena u zgradama javne uprave i objektima kojima gazduje Grad, socijalnim i zdravstvenim ustanovama, predškolskim i školskim ustanovoma, zatim na javnim zelenim površinama, u parkovima, na obalama rijeka i vodotokova – kažu u “Eko-belu”.

 

Po završenim radovima deratizacije kod subjekata čiji je osnivač Grad i koji se finansiraju iz budžeta Grada, posao je nastavljen kod privrednih subjekata, društvenih preduzeća, zajednica etažnih vlasnika, individualnih domaćinstava i svih ostalih subjekata kod kojih postoji razlog za sprovodjenje deratizacije i koji sami snose troškove deratizacije.

 

– Do kraja treće radne sedmice proljetna deratizacije je sprovedena u većem dijelu privrednih subjektata koji sami snose troškove deratizacije, i to u sljedećim mjesnim zajednicama: Centar I i II, Borik I i II, Nova varoš, Rosulje, Obilićevo, Vrbanja, Ada, Česma, Priječani i Debeljaci. U četvrtoj radnoj sedmici, koja je u toku, proljetna sistematska deratizacija će se nastaviti kod preostalih subjekata u navedenim mjesnim zajednicama, a započećemo i deratizaciju objekata u mjesnim zajednicama Bulevar, Kočićev vijenac i Šargovac – ističu u „Eko-belu“.

 

Iz ovog preduzeća napominju da će u narednim sedmicama biti obavljena deratizacija u privrednim i ostalim subjektima koji sami snose troškove deratizacije u dijelovima grada koji u prve četri radne sedmice nisu bili obuihvaćeni deratizacijom. Podsjetimo, preventivna proljetna sistematska deratizacija na području Banje Luke započela je 4. marta.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *