Stanivuković: Policajci su me udarali i vrijeđali

Društvo

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković nakon izlaska iz pritvora rekao je da je u policijskim kolima “vrijeđan i psihički uznemiravan”, kao i da su ga udarali po vratu.

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković rekao je danas da je “dobio prekršajni nalog na iznos od 500 KM zbog presijecanja žute trake na Trgu Krajine, te da ga policija krivično goni zbog oštećenja policijskog automobila”.

On je rekao da je u policijskom pritvoru proveo 24 časa, ali da mu nije predočeno po kojem članu zakona.

“Šta sam ja to uradio, bio sam među ljudima koji su slobodni. Oni su stajali van trake, bili dostojanstveni i razgovarali. Pitam zašto je policija krenula na slobodne ljude, koji nemaju veze ni sa mnom ni Davorom Dragičevićem. Bio sam tu, nije bilo upozorenja i krenuli su na nas”, rekao je Stanivuković, koji tvrdi da su ga policajci udarali.

On je novinarima u Banjaluci rekao da je “stavljen u svojstvo svjedoka kao narodni poslanik kada je Davor Dragičević došao ispred parlamenta Srpske, kada je navodno masa uzvikivala `Udri Lukača`, i da je on to navodno čuo”. “To nije moja izjava i nisam to potpisao”, rekao je Stanivuković.

On tvrdi da je u policijskim kolima “vrijeđan i psihički uznemiravan”, te upitao zašto je policija drugi put “krenula prema građanima”. “Priveli su me drugi put, udarali su me po vratu, sve me boli i to je uvedeno u zapisnik”, rekao je Stanivuković.

On je dodao da je njegova poruka da treba “ići dostojanstveno i do kraja”, te najavio da će doći večeras na okupljanje grupe “Pravda za Davida” u Banjaluci “bez želje da se bilo kome suprotstavlja”.

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *