Valjić: Ovo je bio pokušaj ubistva

Sport

“Ovo nije bila prijetnja, već pokušaj ubistva. Još se tresem i suze su mi u očima”, izjavio je fudbalski sudija iz Banjaluke Ognjen Valjić nakon utakmice u Širokom Brijegu, gdje je domaćin remizirao protiv Sarajeva (2:2).

Šokantnu izjavu ponajbolji bosanskohercegovački arbitar dao je “Dnevnom avazu” nakon utakmice na “Pecari”, koja je očigledno razbjesnila pojedine domaće navijače.

Valjić tvrdi da su on i njegove kolege Senad Ibrišimbegović iz Travnika i Sreten Udovičić iz Prijedora, kao sudijska trojka, ispraćeni psovkama sa stadiona, ali i da je to bila samo uvertira za scene koje su potom uslijedile na putu i koje lede krv u žilama.

“Udovičić i ja smo odmakli pet kilometara od grada, u pravcu prema Banjaluci, kada je crveni Ford Fokus prošao pored nas, a zatim naglo zakočio i prepriječio nam cestu. Samo zahvaljujući pribranosti mog kolege Udovičića uspjeli smo izbjeći najgore. Imali su namjeru da nas ubiju, jer su nas gurali prema provaliji. Iza sebe imam milion pređenih kilometara, ali da sam ja bio za volanom, ne bismo ostali živi”, nastavio je šokantnu ispovijest Banjalučanin.

Ni ovo nije bio kraj horora.

“Nakon dva minuta, ponovo su tri automobila prošla i opet nam prepriječila put. Udovičić je uspio na vrijeme zakočiti i voziti nekih pola kilometra unazad. Kad smo se okrenuli pozvali smo policiju. Niko nam se nije javio. Potom smo kontaktirali Salema Prolića iz Fudbalskog saveza BiH. On je uspio da kontaktira policijske specijalce, koji su nas pozvali i obavijestili da dođemo na određeno mjesto, gdje su nas čekali”.

Valjić je dodao da su poslije toga, dali izjave u policijskoj stanici u Širokom Brijegu.

“Još smo u policiji. Suze su mi u očima, ovo više nije sport”, rekao je sinoć šokirani Valjić sarajevskom listu.

Prema njegovim riječima, trećem sudiji Ibrišimbegoviću automobil je na parkingu pogođen flašom i kamenom.

Meč na “Pecari” okončan je neriješenim ishodom 2:2.

{youtube}x42ZwGG3UGk{/youtube}

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *