Banjaluka: Za savremenu sportsku dvoranu milion KM

Sport

Tender za rekonstrukciju i prenamjenu nekadašnjeg Šoping centra u Jevrejskoj ulici u sportsku dvoranu, u vrijednosti od 1,02 miliona KM, biće raspisan narednih dana, rekli su u Gradskoj upravi.

Dodali su da će raspisivanjem tendera početi konkretna realizacija planova za promjenu namjene Šoping centra, najvećeg ovogodišnjeg projekta iz oblasti sportske infrastrukture.

“Pripreme za realizaciju ovog projekta počele su prošle godine raščišćavanjem vlasničkih odnosa i ulaskom mehanizacije koje je uklonila ostatke nekadašnjih poslovnih prostora”, rekli su u Gradskoj upravi.

Pojasnili su da je prema projektu predviđena prenamjena ovog, sada devastiranog prostora, u savremenu sportsku dvoranu u ukupnoj površini od 2.110 kvadratnih metara.

“Po tenderskoj dokumentaciji, izabrani izvođač radova biće u obavezi da objekat završi u roku od šest mjeseci. S obzirom na to da će tender biti raspisan narednih dana, očekuje se da pristigle ponude zainteresovanih kompanija budu otvorene polovinom idućeg mjeseca”, obasnili su u Gradskoj upravi.

Kako je planirano, potrebna finansijska konstrukcija, procijenjena na 1.025.000 KM, biće osigurana iz više eksternih izvora, uključujući i mogućnost djelomičnog učešća grada i to u okviru emisije gradskih obveznica,a najveći dio novca treba biti osiguran mimo gradske kase.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *