Šaćiri i društvo idu kući, Švedska u četvrtfinalu

Sport

Fudbaleri Švedske pobijedili su Švajcarsku sa 1:0 u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Švedska je puno bolje otvorila meč i u prvih pola sata imali su dvije velike prilika da stignu u vodstvo. Prvo je Berg u osmoj minuti iz idealne situacije šutirao preko gola, da bi isti igrač u 28. minuti bio puno precizniji, ali je na pravom mjestu bio Sommer koji mu brani udarac.

Novu priliku Švedska je imala preko Lustiga u 31. minuti, da bi prvu šansu za Švajcarsku imao Džemaili u 39. minuti, no šutirao je preko gola. Posljednju šansu u prvom poluvremenu imao je Ekdal u 41. minuti, koji je još jednim šutem preko gola zaokružio prvo poluvrijeme.

Toivonen je u 49. minuti imao imao novu veliku šansu za Švedsku, ali je i on šutirao preko gola, da bi u 66. minuti Švedska konačno postigla pogodak. Forsberg je šutirao, lopta na putu do mreže pogađa Akanji, vara Sommera i završava iza leđa golmana Švajcarske.

Do kraja meča Švajcarci su svim silama pokušavali doći do preokreta, ali u tome nisu uspjeli i Švedska se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Nakon nesretnog poraza od Njemačke, Šveđani su se sjajno vratili protiv Meksika i pobijedili ga sa 3:0, a sada su u osmini finala u potpunosti nadigrali ekipu Švajcarske i sasvim zasluženo su prošli dalje.

Švedska će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Engleske i Kolumbije koji se igra večeras od 20 časova.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *