Otac Obija Mikela kidnapovan četiri sata pred meč sa Argentinom

Sport

Otac kapitena Nigerije Džona Obija Mikela kidnapovan je samo četiri sata pred mundijalski meč “superorlova” i Argentine.

Šokantnu informaciju sam Mikel nikome nije otkrio, nego je “prelomio” da mora igrati odlučujuću utakmicu za prolaz dalje, kako ne bi iznevjerio 180 miliona svojih sunarodnika.

Džon Obi je tek po dolasku u otadžbinu u intervjuu za KweseESPN izjavio da je pred duel primio telefonski poziv otmičara. Tražili su 28 000 dolara kako bi mu oca Pa Majkl Obija vratili nepovrijeđenog. Prijetili su ubistvom ako obavijesti policiju.

Mikel senior je otet kada je išao na sahranu u jugoistočnom dijelu Nigerije. Na autoputu Makurdi – Enugu, 26. juna. Oslobođen je juče, poslije šest dana u zatočeništvu, ali tek nakon što su policajci u obračunu vatrenim oružjem uspjeli da savladaju otmičare.

Obi Mikelov otac je potom odveden u bolnicu. KweseESPN iz izvora bliskih porodici saznao da su čovjeka mučili i da je bio na ušivanju.

Džon Obi je svo vrijeme ćutao. Niko u Fudbalskom savez Nigerije nije znao. Čak ni trener, saigrači.

– Bio sam zbunjen. Nisam znao šta da radim, ali sam znao da ne smijem da iznevjerim 180 000 000 Nigerijaca. Morao sam da sve to potisnem iz glave. Zemlja je na prvom mjestu. Rekli su mi da će mi ubiti oca na licu mjesta ako pozovem nadležne organe illi kažem bilo kome. Nisam pričao o tome sa selektorom, jer nisam želio da ta situacija ometa šefa ili ostatak tima na dan tako važne utakmice – rekao je Obi Mikel.

Za slučaj se saznalo tek kada je državna policija oblasti Enugu na Tviteru saopštila vijest. Ovo je, inače, drugi put da je Obi Mikelov otac kidnapovan. Prvi put se to desilo 2011. godine kada je pušten na slobodu poslije sedam dana.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *