Petar Jelić kandidat za predsjednika Fudbalskog saveza RS

Sport

Petar Jelić je od večeras i zvanično kandidat za poziciju predsednika Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Jelića je kao kandidata za ovu funkciju, na večerašnjoj sednici, predložio Područni fudbalski savez Banjaluke.

Jelić će na predstojećim izborima biti protivkandidat aktuelnom predsedniku Fudbalskog saveza RS, Mili Kovačeviću, koji je imao podršku područnih saveza iz RS.

Nakon zvanične kandidature očekuje se da će Petar Jelić dobiti značajnu podršku i da ima velike šanse da osvoji naredni mandat.

– Želim da se zahvalim područnom Fudbalskom savezu i predsedniku Drašku Iliću na poverenju koje su mi ukazali. Naš plan je da napravimo plan i program rada za naredni period, želimo stvoriti platformu kojom ćemo privući sponzore za prvu i drugu ligu i olakšati funkcionisanje klubova. Znam da klubovi teško opstaju da imaju dugove, znam sa čim se susreću i siguran sam da im možemo mnogo pomoći – rekao je Jelić.

Otac Petra Jelića, pokojni Milan Jelić, je bio predsednik Republike Srpske, i čovek koji je na čelu Fudbaskog saveza RS bio od 1996. do 2007. Godine, kada je preminuo.

Petar je kao porofesionalni fudbaler nastupao za: Modriču, Ninberg, OFK Beograd, Nižnji Novgorod, Dinamo Tbilisi, Novi Pazar, Guangdong i Rad.

EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *