Nemanja Bilbija u bolnici

Sport

Najbolji strijelac Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 14 golova, Banjalučanin Nemanja Bilbija propustiće preostala dva kola jesenjeg dijela sezone.

Napadač Zrinjskog povrijeđen je na subotnjem derbiju 17. kola protiv Sarajeva (2:2) na stadionu “Pod Bijelim brijegom”, a kako je saopšteno iz mostarskog kluba, u pitanju je povreda bubrega.

“Bilbija se dobro oporavlja od povrede koju je zadobio u subotnjoj utakmici HŠK Zrinjski – FK Sarajevo (2:2), ali naš igrač i dalje mora biti pod ljekarskim nadzorom Klinike za urologiju SKB-a Mostar”, saopšteno je iz Zrinjskog.

Banjalučanin, kojem je duel sa “bordo” timom bio stoti u dresu Mostaraca, postigao je oba pogotka, a ukupno je 44 puta tresao protivničke mreže u dresu “plemića”.

Ipak, neće moći da pomogne izabranicima Blaža Sliškovića u mečevima sa Tuzlom siti na “Tušnju”, odnosno u Mostaru protiv Krupe.

“Bilbija je zadržan radi praćenja i daljnjih pretraga te kako bi imao potpunu ljekarsku njegu. U bolnici će ostati sedam dana, nakon čega se očekuje da oporavak nastavi na kućnom liječenju. S obzirom na činjenicu da prvi dio sezone završava za manje od dvadeset dana, jasno je da Nemanja neće konkurisati za posljednje dvije utakmice jeseni”, potvrđeno je iz zdravstvene službe mostarskog kluba.

Banjalučki napadač javio se MONDU iz mostarske bolnice i istakao da mu sada predstoji da se što više odmara i da mu treba vremena za oporavak.

“Dobro sam, ide na bolje. Zasad samo treba da se odmaram i čekam da prođe vrijeme”, rekao je Bilbija i potvrdio sve navode mostarskog kluba o svom zdravstvenom stanju.

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *