Fortenberi završio epizodu u Laktašima

Sport

Ceh poraza Igokee protiv FMP-a u 17. kolu ABA lige platio je Brendon Fortenberi, sa kojim je raskinut ugovor, potvrdio je generalni menadžer ekipe iz Aleksandrovca Igor Dodik.

Pred početak sezone Amerikanac, koji igra na poziciji krila, stigao je iz bugarskog Balkan Botevgrada i pružao je solidne partije do devetog kola, kada se povrijedio. Nakon toga nije uspijevao da pronađe formu i u posljednja dva meča na parketu je proveo samo 13 minuta pa je razlaz bio neminovan. U 15 odigranih utakmica ove sezone prosječno je postizao 5,5, poena uz 1,7 asistencija, 2,1 skok za 21,3 minuta na parketu.

– Naš posao je surov i dužni smo da ga radimo maksimalno korektno. Brendon je imao oscilacija u igri nakon povrede prepona i nije uspio da se vrati u ritam sa početka sezone. Gledajući činjenicu da je Amerikanac doveden da bude prevaga, moglo se očekivati da sa njim bude raskinuta saradnja. Ako se pojavi neki igrač koji može da donese dodatni kvalitet ekipi, vjerujem da ćemo ga angažovati – rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

On je istakao da će njegova ekipa biti hendikepirana u narednom susretu protiv Budućnosti u Podgorici, pošto osim na Fortenberija neće moći da računa i na Draška Albijnića.

– Draško je povrijedio prepone i u narednom periodu neće biti na raspolaganju pa ćemo biti znatno oslabljeni u Podgorici. Ipak, naredna tri meča protiv Budućnosti, Crvene zvezde i Cedevite iskoristićemo da pojačamo trening i spremni dočekamo Zadar. Priliku u rotaciji dobiće mladi Darko Talić, koji je trebalo da igra i na posljednja dva meča, ali je bio prehlađen i nije mogao da nam pomogne – istakao je Bajić.

On se osvrnuo na poraz od tima iz Železnika.

– Dozvolili smo Čoviću i Boldenu da se razigraju jer smo loše otvorili utakmicu. Rezultat u prvom poluvremenu nije ulijevao nadu da možemo do pobjede, ali kad smo sredinom posljednje četvrtine stigli na minus dva nismo bili koncentrisani da iskoristimo ukazanu šansu. Ispustili smo priliku da pobjedom i matematički osiguramo opstanak u ligi i ostanemo u trci za šesto mjesto – naglasio je Bajić.

Prvi odlazak

Prošlog ljeta Igokea nije mnogo mijenjala tim i dovela je samo pet košarkaša, a raskid saradnje sa Fortenberijem je prvi odlazak nekog košarkaša iz ekipe ove sezone.

Glas Srpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *