Tolisso prešao iz Lyona u Bayern za 41,5 miliona evra

Sport

Bayern je našao zamjenu za Xabija Alonsa koji se oprostio od nogometa na kraju prošle sezone, a njegovo ime je Corentin Tolisso.

Bayern je za dovođenje 22-godišnjeg veznog igrača Lyona morao izdvojiti čak 41,5 miliona evra, čime je postavio novi njemački rekord kada je riječ o transferima.

Iznos može dostići i 47,5 miliona ukoliko se svi bonusi aktiviraju.

Tolisso je potpisao petogodišnji ugovor s bavarskim gigantom te je postao četvrto pojačanje ekipe nakon Sergea Gnabryja, Sebastiana Rudyja i Niklasa Sulea.

Tolisso, koji je 2013. godine počeo profesionalnu karijeru u Lyonu, je bio velika želja trenera Bayerna Carla Ancelottija, a u prošloj sezoni je postigao 14 pogodaka uz sedam asistencija u svim takmičenjima.

UEFA ga je uvrstila u najbolji tim Evropske lige za prošlu sezonu.

Tolisso je prošle sezone odbio ponudu Napolija, ali ovog ljeta nije mogao odoliti pozivu Bayerna. Glavna motivacija mu je Svjetsko prvenstvo u Rusiji u dresu Francuske za koju je debitovao 28. marta ove godine protiv Španije.

“Želim igrati u Ligi prvaka i na Svjetskom prvenstvu. Da bi me selektor Deschamps pozvao na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, svjestan sam da moram igrati velike utakmice. A u Ligi prvaka ću igrati velike utakmice s Bayernom”, rekao je Tolisso.

 

klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *