Biciklistička trka Beograd – Banja Luka u prvoj kategoriji

Sport

Međunarodna biciklistička unija (UCI) zvanično je potvrdila da je trka Beograd – Banja Luka ušla u prvu kategoriju, što znači da će na njoj učestvovati neki od najboljih timova i vozača svijeta.

Ovu lijepu vijest saopštio je direktor trke Vladimir Kuvalja, koji je rekao da mu je 12. oktobra ova informacija potvrđena iz Švajcarske i da će naša trka biti u kalendaru UCI za 2018. godinu.

– Intenzivno radimo na ovome od 2013. godine, a 2015. smo dobili najviše ocjene za organizaciju trke u drugoj kategoriji i to je bilo zeleno svjetlo. Poslije posljednje trke u aprilu, imali smo obećanja da će se ovo desiti, ali sam bio skeptičan sve dok nije stigla zvanična potvrda – rekao je Kuvalja.

Prva trka Banja Luka – Beograd održana je 2007. godine na kojoj je učestvovalo 70 biciklista. Malo ko je vjerovao da će ova trka stići do same elite. Već iduće godine UCI je uvrstio trku u kalendar, a kvalitet je rastao iz godine u godinu. Trud i rad isplatili su se krajem 2015. godine kada je trka uvršćena među 100 najboljih trka svijeta i to kao jedina iz druge kategorije.

Inače, Međunarodna biciklistička trka Beograd – Banja Luka nalazi se u godišnjem kalendaru sportskih manifestacija Grada Banja Luka, kao i u programu obilježavanjea dana grada 22. aprila.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *