Lavrov: Zapad opstruiše izgradnju boljeg svijeta

Svijet

Propast sporazuma o nuklearnom programu Irana poslaće pogrešnu poruku onima koji se nadaju da će riješiti krizu u vezi sa Sjevernom Korejom, rekao je danas ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov gornjem domu ruskog parlamenta.

“Veliki međunarodni sporazumi, posebno o nuklearnom programu Irana, nalaze se u opasnosti da propadnu, što će poslati veoma lošu poruku onima koji se nadaju da će riješiti probleme Korejskog poluostrva”, izjavio je Lavrov.

Prema njegovim riječima, glavni uzrok aktuelnih tenzija u svijetu je “dosljedna egoistična i cinična politika velikog broja zemalja predvođenih SAD”, prenio je TASS.

Lavrov je rekao da zemlje Zapada, koje vjeruju da su superiorne i da se njihov pristup mora prihvatiti kao jedina istina, “pokušavaju da opstruišu prirodni proces izgradnje novog pravednijeg i demokratskog policentričnog svjetskog poretka”, istakao je on.

“Oni koji se tome protive su predmet široke represije, uključujući ucjenu, uvođenje jednostranih sankcija i direktno uplitanje u unutrašnja pitanja zemlje”, naveo je Lavrov.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *